Update. Vrijdag 23 januari 2015


Ik doe het parlementaire werk nu meer dan een half jaar, en met veel plezier. Ik word goed gecoacht, in die zin dat ik de kneepjes leer en dat fouten voorkomen of hersteld worden. Dat is nodig omdat columnisten en academici meestal Zeer Slechte Politici worden. Het contact met de bedienden van de staatsmedia, om historische redenen ook wel ‘journalisten’ genoemd, gaat me minder goed af dan voor ik ‘politicus’ werd. Mogelijk komt dat doordat ik het genre ‘zelfspot’ toch niet voldoende beheers, en daardoor misverstanden oproep. Ook speelt het wellicht mee dat de staatsmedia de PVV niet erg welgezind zijn, en dat dit, je durft het haast niet te denken, toch enige invloed heeft op de manier van rapporteren en verslag leggen door de media.


Ik zit in de commissie voor Ontwikkelingshulp van het EUP, een onderwerp waar ik al jarenlang vertrouwd mee ben en waar ik ook over geschreven heb, zie elders op deze site. Niemand kan in zijn eentje een zo logge instantie als het EUP te lijf gaan, maar wat wij als PVV-delegatie daar wel kunnen is vragen stellen die er toe leiden dat de eurofanaten soms even, zij het soms maar heel kort, bij zinnen komen en een enkele keer zelfs bereid zijn hun desastreuze beleid te heroverdenken. We moeten steeds weer laten zien hoe nadelig en kostbaar het EU-beleid voor Nederland uitpakt, en hoe veel datzelfde, voor ons schadelijke, beleid de Nederlandse belastingbetaler kost. Het is vervelend om het steeds weer te moeten zeggen, maar Nederland zal uit de EU moeten, wanneer de ambities en aspiraties van de EU niet veel bescheidener worden. Minder EU. Als dat niet kan, dan maar geen EU.


================================================================

================================================================Hoe zit het nu met de vierde zetel van de PVV in het EUP?

================================================================

Op 22 mei 2014 hebben de verkiezingen voor het Europese ‘parlement’ plaats gevonden. Ik stond vierde op de lijst van de partij van Geert Wilders, de PVV, en kreeg op die plaats 16.568 stemmen. De PVV heeft vier zetels gekregen voor 633.114 stemmen. De lijstkiesdeler bedroeg dus 158.278 stemmen.

Geert Wilders zelf was ‘lijstduwer’, en het aantal op hem uitgebrachte stemmen bedroeg 290.239, bijna twee keer de lijstkiesdeler. Dat was uiteraard ruim voldoende om met voorkeurstemmen gekozen te zijn. De vierde zetel komt dus niet bij mij maar bij hem terecht.

Er geldt sinds 2002 een verbod op een dubbelmandaat, dat wil zeggen dat het niet mogelijk is zowel een zetel in de Tweede Kamer als een zetel in het EUP te bezetten. Geert Wilders, die zoals bekend lid van de Tweede kamer is, overweegt dit verbod aan te vechten, mogelijk tot bij de EU-rechter.

Zo lang de onzekerheid over de uitslag van die procedures voortduurt of zolang Geert Wilders geen afstand doet van zijn op grond van voorkeurstemmen verworven EUP-zetel, zit ik op de reservebank.

Vandaaruit volg ik met ongewone aandacht de gebeurtenissen, zeker waar het de strijd betreft tegen het monster van de EU, of de gruwelen van de islam.

Dinsdag 3 juni 2014

================================================================

Geert Wilders heeft vrijdag 6 juni laten weten dat hij inderdaad het verbod op een dubbelmandaat bij de rechter gaat aanvechten. Dat kan kort of lang duren. Vanaf de reservebank volg ik de ontwikkelingen met interesse. Maar, hooggeschat publiek, maak u geen zorgen: capitulatie voor de sharia staat niet op het programma.

Vrijdag 6 juni 2014

================================================================     

Ik ben veel gebeld door journalisten die van me eisen dat ik toegeef dat ik bevangen ben door nijd en afgunst dat ik niet naar Brussel ‘mag’ om ‘mijn’ zetel in het EUP in te nemen. Wanneer ik in die negativiteit niet mee ga, concluderen deze toppsychologen dat mijn kandidatuur dus niet ‘serieus’ is geweest. Dat ik doorga mijn leven te leiden zoals ik dat deed voor de EUP-verkiezingen, is kennelijk geen optie.


Met enige aarzeling, want ik wil niemand onnodig aan het schrikken maken, wijs ik er op dat het niet om ‘mijn’ zetel gaat; en dat er 22 mei tientallen mensen kandidaat hebben gestaan die misschien wel of misschien niet gekozen zouden worden. Op haast elke lijst bij elke verkiezing ooit gehouden in het Koninkrijk der Nederlanden en daarbuiten hebben wel eens mensen gestaan die ‘er niet gekomen zijn’ vanwege de voorkeurstemmen die ten gunste van iemand anders zijn uitgebracht. Al die niet-gekozenen hebben daarna nog lang en gelukkig geleefd. Waren ze allemaal niet serieus? Rare beschuldiging.


Ook hoor ik regelmatig het dubbelverwijt dat ik ‘voor het geld’ naar Brussel/Straatsburg wil gaan, of dat ik het geld van Brussel/Straatsburg niet nodig heb. Tsja. Je hebt het wel of niet nodig, een derde mogelijkheid kan ik niet zo meteen bedenken.


Zaterdag 7 juni 2014

============================================================

Uit de Telegraaf:


‘PVV-leider Wilders heeft tot maandag 9 juni de tijd om Brussel te laten weten of hij zijn zetel in het Europees Parlement inneemt. Als hij daarna nog niets heeft laten weten is in principe de nummer vier op de lijst, arabist Hans Jansen, aan de beurt’.


‘De advocaten van Geert Wilders, Knoops en Hamburger, laten weten dat ze het Brusselse verbod op een dubbelmandaat bij het Europese Hof willen aanvechten. Een woordvoerder van het Hof laat weten dat Wilders het besluit van het Europees Parlement pas kan aanvechten als hij daadwerkelijk geweigerd is’.


Zie:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22713976/___Wilders_heeft_tot_maandag___.htmlEr speelt deze zondag nog een kwestie. In de loop van de dag zegt Wilders iets over (door sommigen als antisemitisch geinterpreteerde) uitspraken van Le Pen Sr., over de Joodse Franse zanger Patrick Bruel. Wilders zegt hierover: ‘Als deze uitspraken daadwerkelijk zo zijn gedaan en bedoeld, dan zijn ze zonder meer walgelijk en dat heb ik het Front National ook al laten weten’. 

Maar wees wijs, laat u niets wijs maken en zie http://nageltjes.be/wp/?p=12180Zondag 8 juni 2014

============================================================

Het begint me op te vallen hoe veel mensen me per mail of andere manieren laten weten dat ze ‘ondanks alles toch graag met me in gesprek willen blijven’. Achter de frase ‘ondanks alles’ gaan kwalijke insinuaties schuil.


Maandag 9 juni 2014

============================================================

Volgens een Vlaming die wel Frans kent, betekende de gewraakte opmerking van Le Pen ‘die krijgt nog wel een koekje van eigen deeg’. De hele affaire is dus mogelijk gebakken lucht, bedoeld om het FN en de PVV zwart te maken. Maar wie weet, mogelijk heeft JMLP met opzet een dubbelzinnig gezegde gebruikt?


Zie http://nageltjes.be/wp/?p=12180


Dindag 10 juni 2014

============================================================

Geert Wilders wil toch naar het Europese parlement, en heeft de juridische procedures die daarvoor nodig zijn daadwerkelijk in gang gezet. Voorlopig zit ik weer ontspannen op de reservebank, er is zelfs geen sprake van dat ik me al warm moet gaan lopen. Een dubbelmandaat zou immers volgens sommige berichten op zijn minst tijdelijk mogelijk zijn.


Mocht ik weer te veel met steeds dezelfde vragen opgebeld worden, zet ik dit mini-blog wellicht voort. Maar wendt u alsublieft liever tot de voorlichters van de relevante instellingen! Die weten het preciezer dan ik en hebben niets anders te doen dan u te woord te staan.


Tot slot citeer ik met grimmige instemming een uitspraak die te vinden was op de site DDS: Het Europese parlement is niet Europees en het is geen parlement. Het is heilzaam wanneer Geert Wilders dat zo duidelijk als maar kan onder de algemene aandacht van de onderdanen van de EU weet te brengen.


Dinsdag 10 juni 2014

============================================================


Toch nog even: Er doen vandaag berichten de ronde dat er nu EUP-leden uit een zevental landen in het EUP gezamenlijk een EU-kritische fractie willen vormen. Het zouden zelfs nog meer landen kunnen worden? Er zullen zelfs bij de staatsmedia niet veel mensen meer zijn die nog niet begrijpen waarom Geert Wilders naar Brussel wilde.


Donderdag 12 juni 2014

============================================================

De omgekeerde wereld, kunst met een grote K van de bijzonder aardige site www.joop.nl, daar geplaatst op 10 juni 2014. Bril, neus en baard zijn goed getroffen.


 

============================================================

Vrijdag 13 juni weer andere berichten: er is kennelijk toch nog geen zevende land gevonden als toeleveraar voor de eurokritische fractie van Marine Le Pen en Geert Wilders. De onderhandelingen worden ongetwijfeld voortgezet tot de laatste minuut voorafgaand aan de deadline? Die deadline valt 25 juni. 


Vrijdag 13 juni 2014

============================================================

De deadline valt niet op 25 maar op dinsdag 24 juni, als ik juist ben ingelicht, aan het einde van de middag. Dat betekent dat we waarschijnlijk pas woensdag 25 juni horen hoe het afgelopen is, mogelijk al dinsdag 24 laat in de avond. De uitslag van de onderhandelingen is nog steeds niet te voorspellen, naar mijn indruk zijn alle tot nu toe opgedoken berichten voorbarig. 


Donderdag 19 juni 2014

============================================================

Lang leve de Wikipedia. Ik zie dat daar vandaag (nog steeds?) (al?) staat dat ik gekozen ben tot lid van het Europese parlement. Maar verder bevat de Wikipedia heus geen fouten en kunnen sgolieren dit betrouwbare prachtwerk rustig voor hun scripties gebruiken.


Dinsdag 24 juni 2014, 08h00

============================================================

Rond het middaguur vandaag heeft Geert Wilders me gebeld: ik moet toch mijn koffer gaan pakken. De Wikipedia had een vooruitziende blik..


Dinsdag 24 juni 2014, 14h00

============================================================

Ik verwacht niet dat alle moeite die we bij de PVV allemaal doen, de hemel op aarde zal brengen, of zelfs de verpesting van ons land ook maar een paar jaar zal kunnen uitstellen, maar we moeten het toch proberen. Er zijn nu eenmaal dingen waarvan je niet wilt dat ze later zeggen dat er zelfs niemand het geprobeerd heeft.


Met deze optimistische woorden besluit ik dit blog. Wat heb ik gelachen om alle speculaties over deze kwestie van journalisten die nog te maf zijn om op hun computer de spellingscorrector aan te zetten, of die uit lui- of domheid het systematisch nalaten om een zogeheten informatiepositie op te bouwen, en dus van niks wisten. Of het nalieten welk bericht dan ook te controleren. Overtikken van officiele verklaringen, en daaraan moeten hun abonnees dan hun geest slijpen. Met staatsmedia op dode bomen, dan krijg je dat, dat snap ik wel. Maar Nederland verdient zo veel beter.